Komunia

image

Wyjątkowe chwile i… sto tysięcy spraw do załatwienia. W nasze ręce oddajcie Państwo kulinaria, ciesząc się atmosferą tej ważnej okazji. Organizując przyjęcia myślimy o Państwa kulinarnych preferencjach, przygotowując menu, które dopełni organizacyjnych starań. Przyjęcia komunijne organizujemy od lat. Przyjęcia są organizowane w domach, wynajętych lokalach oraz coraz częściej ogrodach. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą cateringu na pierwszą komunie świętą.

Tak jak w każdym przypadku proponujemy różne warianty cateringu.

  • Przygotowanie i dostawa posiłków do odgrzania   –   uprzednio przygotowane i schłodzone potrawy są dostarczane do klienta, gotowe  do podgrzania we własnym zakresie 
  • Przygotowanie i dostawa gotowych gorących posiłków do podania we własnym zakresie – gorące posiłki spakowane w specjalne pojemniki są dostarczane do klienta gotowe do padania na stół. Wszystkie elementy są spakowane tak aby jak najłatwiej można było je podać we własnym zakresie. ( Nieotwierane pojemniki termiczne utrzymują odpowiednią temperaturę do 4 godzin.  
  • Przygotowanie, transport, pełna obsługa kelnerska –  kompleksowa obsługa 

Zakres współpracy zależy od potrzeb klientów oraz rodzaju menu.

Przyjęcia komunijne 2015

Prezentujemy nasze nowe propozycje menu przygotowane z myślą o zbliżających się przyjęciach komunijnych. W naszej ofercie prezentujemy przykłady dań na rodzinne przyjęcia, skomponowane zestawy menu oraz cenniki. Zachęcamy zarówno do korzystania z przygotowanych menu jaki komponowania własnych zestawów.

W ZALEŻNOŚCI OD POTRZEB, OFERUJEMY WYNAJEM ZASTAWY, SPRZĘTU ORAZ DEKORACJE 

Przyjęcie domowe komunia

MENU, CENNIK NA PRZYJĘCIE KOMUNIJNE – WERSJA DO DRUKU

Menu komunia I – 50 zł

  • Tradycyjny rosół z kury z makaronem i kołdunami
  • Rolada drobiowa faszerowana warzywami i boczkiem
  • Schab ze śliwką
  • Puree ziemniaczane
  • Kluski śląskie
  • Zestaw surówek
  • Sałatka wiosenna
  • Galantyna drobiowa z brzoskwinią

Menu komunia II – 65 zł

  • Krem brokułowy
  • Tradycyjna rolada wołowa
  • Pieczona szynka z żurawiną
  • Kluski śląskie
  • Pieczone ziemniaczki z ziołami
  • Zestaw surówek – 3 rodzaje
  • Sałatka nicejska
  • Polędwiczki wieprzowe z kolorowym pieprzem
  • Koreczki caprese

Menu III komunia – 98 zł

  • Szparagi zapiekane w szynce szwarcwaldzkiej z sosem holenderskim
  • Klasyczna zupa cebulowa z serem
  • Pręga wołowa duszona w sosie śliwkowym
  • Sakiewki z polędwiczek z musem drobiowym
  • Kluski śląskie
  • Pieczone ziemniaki z ziołami prowansalskimi
  • Zestaw surówek
  • Warzywa gotowane na parze
  • Glazurowane polędwiczki z kolorowym pieprzem
  • Zestaw wędzonych wędlin
  • Galantyna drobiowa z brzoskwinią
  • Sałatka nicejska
  • Panna cotta z sosem malinowym

Pełne menu – skomponuj własny zestaw

Przystawki:

  • Talarki drobiowe zapiekane z serem feta
  • Grillowane warzywa w cieście francuskim
  • Strąki papryki faszerowane bryndzą
  • Ozorki w auszpiku z bukietem warzyw

Zupy

  • Tradycyjny rosół z kury z makaronem i kołdunami
  • Krem brokułowy z grzankami
  • Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • Krem z soczewicy
  • Chłodnik z buraków

Sałatki

  • Sałatka wiosenna
  • Sałatka sombrero
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem
  • Sałatka caprese
  • Sałatka selerowa z ananasem
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

Dania główne

  • Roladki drobiowe z warzywami i boczkiem
  • Tradycyjna rolada wołowa w sosie
  • Kotlet de volaille  z masłem ziołowym
  • Sakiewki z polędwiczek faszerowane musem grzybowym
  • Rolada z indyka ze szpinakiem i serem gorgonzola
  • Pieczony schab ze śliwką
  • Łosoś duszony w porach z sosem cytrynowym
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z kolorowym pieprzem
  • Pieczona szynka
  • Pręga wołowa w sosie śliwkowym

Dodatki do dań

  • Purée ziemniaczane
  • Zielone purée ziemniaczano-groszkowe
  • Młode ziemniaki z wody
  • Pieczone ziemniaczki z ziołami prowansalskimi
  • Kluski śląskie
  • Zestaw surówek – 3 rodzaje
  • Bukiet warzyw gotowanych na parze
  • Zestaw warzyw blanszowanych

Zakąski – zimna płyta

  • Galantyna drobiowa z brzoskwinią
  • Glazurowane polędwiczki wieprzowe z kolorowym pieprzem
  • Tymbaliki drobiowe
  • Półmisek wędzonych wędlin
  • Deska serów z owocami
  • Koreczki caprese
  • Zestaw pieczonych przekąsek: kiełbaski zapiekane w cieście francuskim, roladki szpinakowe, ruloniki boczkowe z suszonymi owocami
  • Roladki z grillowanej cukinii z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Desery

  • Domowe ciasta : sernik, orzechowiec
  • Panna cotta z sosem malinowym
  • Torcik truskawkowy z musem cytrynowym
  • Krem brûlée
  • Flan waniliowy z sosem karmelowym

Kolacja

  • Boeuf strogonow
  • Barszcz z krokiecikiem

Wypożyczenie zastawy 4 zł / os. – przy większych zamówieniach – zastawa gratis Dodatkowa obsługa do uzgodnienia w trakcie zamawiania. Cena jest uzależniona od zakresu, ilości osób i czasu – standardowo 40 zł/h

Zapytaj o wolne terminy i wycenę

Napisz do nasz. Zazwyczaj odpowiadamy w ciągu 24 godzin. Jeśli to coś pilnego - prosimy o kontakt telefoniczny.

Dziękujemy za wiadomość.

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty