Wyjątkowe chwile i… sto tysięcy spraw do załatwienia. W nasze ręce oddajcie Państwo kulinaria, ciesząc się atmosferą tej ważnej okazji. Organizując przyjęcia myślimy o Państwa kulinarnych preferencjach, przygotowując menu, które dopełni organizacyjnych starań. Przyjęcia komunijne organizujemy od lat. Przyjęcia są organizowane w domach, wynajętych lokalach oraz coraz częściej ogrodach. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą cateringu na pierwszą komunie świętą.
Tak jak w każdym przypadku proponujemy różne warianty cateringu.
- Przygotowanie i dostawa posiłków do odgrzania – uprzednio przygotowane i schłodzone potrawy są dostarczane do klienta, gotowe do podgrzania we własnym zakresie
- Przygotowanie i dostawa gotowych gorących posiłków do podania we własnym zakresie – gorące posiłki spakowane w specjalne pojemniki są dostarczane do klienta gotowe do padania na stół. Wszystkie elementy są spakowane tak aby jak najłatwiej można było je podać we własnym zakresie. ( Nieotwierane pojemniki termiczne utrzymują odpowiednią temperaturę do 4 godzin.
- Przygotowanie, transport, pełna obsługa kelnerska – kompleksowa obsługa
Zakres współpracy zależy od potrzeb klientów oraz rodzaju menu.
Przyjęcia komunijne 2015
Prezentujemy nasze nowe propozycje menu przygotowane z myślą o zbliżających się przyjęciach komunijnych. W naszej ofercie prezentujemy przykłady dań na rodzinne przyjęcia, skomponowane zestawy menu oraz cenniki. Zachęcamy zarówno do korzystania z przygotowanych menu jaki komponowania własnych zestawów.
W ZALEŻNOŚCI OD POTRZEB, OFERUJEMY WYNAJEM ZASTAWY, SPRZĘTU ORAZ DEKORACJE
MENU, CENNIK NA PRZYJĘCIE KOMUNIJNE – WERSJA DO DRUKU
Menu komunia I – 50 zł
- Tradycyjny rosół z kury z makaronem i kołdunami
- Rolada drobiowa faszerowana warzywami i boczkiem
- Schab ze śliwką
- Puree ziemniaczane
- Kluski śląskie
- Zestaw surówek
- Sałatka wiosenna
- Galantyna drobiowa z brzoskwinią
Menu komunia II – 65 zł
- Krem brokułowy
- Tradycyjna rolada wołowa
- Pieczona szynka z żurawiną
- Kluski śląskie
- Pieczone ziemniaczki z ziołami
- Zestaw surówek – 3 rodzaje
- Sałatka nicejska
- Polędwiczki wieprzowe z kolorowym pieprzem
- Koreczki caprese
Menu III komunia – 98 zł
- Szparagi zapiekane w szynce szwarcwaldzkiej z sosem holenderskim
- Klasyczna zupa cebulowa z serem
- Pręga wołowa duszona w sosie śliwkowym
- Sakiewki z polędwiczek z musem drobiowym
- Kluski śląskie
- Pieczone ziemniaki z ziołami prowansalskimi
- Zestaw surówek
- Warzywa gotowane na parze
- Glazurowane polędwiczki z kolorowym pieprzem
- Zestaw wędzonych wędlin
- Galantyna drobiowa z brzoskwinią
- Sałatka nicejska
- Panna cotta z sosem malinowym
Pełne menu – skomponuj własny zestaw
Przystawki:
- Talarki drobiowe zapiekane z serem feta
- Grillowane warzywa w cieście francuskim
- Strąki papryki faszerowane bryndzą
- Ozorki w auszpiku z bukietem warzyw
Zupy
- Tradycyjny rosół z kury z makaronem i kołdunami
- Krem brokułowy z grzankami
- Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
- Krem z soczewicy
- Chłodnik z buraków
Sałatki
- Sałatka wiosenna
- Sałatka sombrero
- Sałatka nicejska z tuńczykiem
- Sałatka caprese
- Sałatka selerowa z ananasem
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
Dania główne
- Roladki drobiowe z warzywami i boczkiem
- Tradycyjna rolada wołowa w sosie
- Kotlet de volaille z masłem ziołowym
- Sakiewki z polędwiczek faszerowane musem grzybowym
- Rolada z indyka ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Pieczony schab ze śliwką
- Łosoś duszony w porach z sosem cytrynowym
- Polędwiczki wieprzowe w sosie z kolorowym pieprzem
- Pieczona szynka
- Pręga wołowa w sosie śliwkowym
Dodatki do dań
- Purée ziemniaczane
- Zielone purée ziemniaczano-groszkowe
- Młode ziemniaki z wody
- Pieczone ziemniaczki z ziołami prowansalskimi
- Kluski śląskie
- Zestaw surówek – 3 rodzaje
- Bukiet warzyw gotowanych na parze
- Zestaw warzyw blanszowanych
Zakąski – zimna płyta
- Galantyna drobiowa z brzoskwinią
- Glazurowane polędwiczki wieprzowe z kolorowym pieprzem
- Tymbaliki drobiowe
- Półmisek wędzonych wędlin
- Deska serów z owocami
- Koreczki caprese
- Zestaw pieczonych przekąsek: kiełbaski zapiekane w cieście francuskim, roladki szpinakowe, ruloniki boczkowe z suszonymi owocami
- Roladki z grillowanej cukinii z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Desery
- Domowe ciasta : sernik, orzechowiec
- Panna cotta z sosem malinowym
- Torcik truskawkowy z musem cytrynowym
- Krem brûlée
- Flan waniliowy z sosem karmelowym
Kolacja
- Boeuf strogonow
- Barszcz z krokiecikiem
Wypożyczenie zastawy 4 zł / os. – przy większych zamówieniach – zastawa gratis Dodatkowa obsługa do uzgodnienia w trakcie zamawiania. Cena jest uzależniona od zakresu, ilości osób i czasu – standardowo 40 zł/h